Pačejov,Klatovy

07.07.2011 17:36

 

Seriál mistrovství České Republiky v automobilovém slalomu pokračoval o posledním červnovém víkendu na Letišti Kadov, nedaleko Klatov, kde se odjely oba závody, Pačejov i Klatovy.

Po měsíční pauze jsme se na závody těšili a ještě pár hodin před začátkem jsme věřili, že vyzkoušíme nové „nářadí“ v podobě fungl nových Avonek. Bohužel při jejich obouvání se vyskytl technický problém a jejich premiéru jsme museli ještě odložit. Nakonec jsme odjížděli vybaveni jen značně opotřebovanými Pirellkami.

 

Po příjezdu na nás čekalo chladnější počasí s nepříjemným větrem a neustále dávalo tušit, že se spustí i nějaký ten déšť. Na druhou stranu penzion, ve kterém jsem se ubytovali byl perfektní, a tak Laďa i s manželkou strávili část pátečního večera ve vaně plné pěny.

V sobotu ráno jsme po prohlídce trati zjistili, že jde o pěknou motanici a bylo jasné, že po závodě budeme mít ruce zamotané jak pletýnky. Bohužel hlavní pořadatel totiž nijak zvlášť nectil regule slalomových standardů, hlavně tu část kde se pojednává o stavbě trati, a postavil úzkou a pomalou slalomovou zkoušku, snad možná taky proto, že byl i jedním z jezdců, a tak ji postavil tak, aby vyhovovala hlavně jemu. To jsme poznali mimo jiné i podle nagumované stopy která byla dobře viditelná ještě před závodem a zůstala tam po té co si trať najížděl.

 

Po nezbytných trénincích došlo i na samotný závod a tam jsme ztroskotali na dožívajících pneumatikách. Po prvním kole jsme skončili v pořadí Pavel, Pepa a Laďa,ale v dalších kolech se již projevilo opotřebení pneumatik. Laďa vsadil na vyzkoušenou kvalitu obul Avonky a v sobotním závodě nakonec zvítězil před Pavlem a Pepou. Po vyhlášení výsledků a předání cen jsme se přesunuli do našeho pěkného penzionu a tam strávili zbytek soboty při sklence dobrého moravského vínka a jiných pochutin..

V noci ze soboty na neděli nás vzbudil velký liják, což jak se později ukázalo, bylo dobře,  protože v neděli bylo o něco tepleji a i když nás opět strašili nepříjemné černé mraky, tak nakonec bylo celý den sucho. Po sobotním závodě naše rallyové Pirellky v měkké směsi byly tzv. na plátno, a tak nezbývalo než obout nejtvrdší směs.Laďa zkoušel Micheliny, ale nedařilo se mu podle jeho představ. Pavel měl od Pepy zahřáté pneumatiky, s nimiž se bez váhání ujal vedení ve třídě, a to udržel až do konce závodu. Laďovi se nedařilo tak dobře jak v sobotu a skončil druhý. Pepovi se na studených gumách podařilo zajet pěkný čas až ve třetí jízdě, kdy již konečně vykouklo sluníčko. To už  ale bohužel nestačilo na lepší jak třetí místo.

Po pěti odjetých závodech se ve třídě pořadí neměnilo, jen přibylo pár bodů a výrazně se zvětšil odstup od ostatních konkurentů, a tak před prázdninovou přestávkou je pořadí následovné: třídu vede Pavel, druhý je Laďa a pomyslnou bednu uzavírá na třetím místě Pepa.

Poslední dva závody se jedou na velmi pěkné trati v Bělé pod Bezdězem na zdejším motorhoumu a zdá se, že tu bude ještě docela horko, protože Laďa by se ještě mohl pokusit sebrat Pavlovi první místo. A tak se zde velmi těšíme i přesto, že v loni jsme po cestě domů prožili pěkný horor, když nám u našeho doprovodného „bělouše“ prasklo těsnění pod hlavou.

 

Přestože seriál mistrovství pokračuje až za dva měsíce , tak s další reportáží  přihlásíme zřejmě již za dva týdny, kde se s vámi podělíme o dojmy ze srazu veteránů v Holešově.

Fotky z posledních dvou závodů si můžete prohlédnout zde.

 

                                                                                                                                JV